wtorek, 14 sierpnia 2018

Mateusz Janicki

Hej

Ja już po wakacjach więc pora na kolejny wpis :-)

Mateusz Janicki – polski aktor teatralny, telewizyjny i filmowy.

Filmografia:

  • 2004: Karol. Człowiek, który został papieżem – Milan Hryc, seminarzysta czeski
  • 2008: Lejdis – Klaudiusz Jedynak
  • 2011: Sztos 2 – Joahim Ćwiek
  • 2013: Wałęsa. Człowiek z nadziei – major LWP
  • 2013–2015: Prawo Agaty – prokurator Piotr Hynek
  • 2014: Wkręceni – dziennikarz przed fabryką
  • 2014–2015: M jak miłość – doktor Wojciech Markowski, przyjaciel Olka Chodakowskiego
  • 2015–2016: Singielka – fotograf Tomasz Górski
  • 2016: Wołyń – podoficer niemiecki w roku 1942
  • 2016: Powidoki – lekarz

Autograf zdobyłam z wymiany.


środa, 8 sierpnia 2018

Leon Charewicz

Hej :-)

Dziś przedstawię Wam autograf Leona Charewicza.

Leon Charewicz – polski aktor teatralny i filmowy.

Znany z:

  • Matki, żony i kochanki (1995; 1998), jako Cezary Sieja,
  • Graczykowie jako lokator Leon Ćwierkacz
  • Marszałek Piłsudski (2000) jako Ksiądz Stanisław Adamski, przewodniczący delegacji Poznania u Piłsudskiego
  • Na Wspólnej (2003–2006)
  • Świat według Kiepskich (2007), jako minister Ślina
  • Hela w opałach (2007), jako psycholog dziecięcy Jerzy Musiał (odc. 17)
  • Czas honoru (2008), jako przedsiębiorca M. Rogalski




wtorek, 7 sierpnia 2018

Kazimierz Orzechowski

Hej

Dziś kolejny wpis :-) 

Kazimierz Orzechowski – polski duchowny rzymskokatolicki, aktor.

Filmografia:

  • 1980-2000: Dom jako ksiądz spowiadający Klarę
  • 1981: Człowiek z żelaza jako ksiądz odprawiający mszę w stoczni
  • 1988-1990: Mistrz i Małgorzata
  • 1996: Awantura o Basię jako ksiądz Kazimierz Mościcki
  • 1997-2010: Złotopolscy jako ksiądz Leski

Autograf zdobyłam z wymiany.




sobota, 4 sierpnia 2018

Śp Zbigniew Ścibor Rylski

Witajcie dziś trochę nietypowy wpis, ponieważ bohaterem mojego wpisu jest Śp Zbigniew Ścibor Rylski.

Zbigniew Dionizy Ścibor-Rylski herbu Ostoja, ps. „Motyl”, „Stanisław” – polski lotnik, oficer Armii Krajowej, generał brygady Wojska Polskiego. W latach 2004–2014 Sekretarz Kapituły Orderu Wojennego Virtuti Militari. Współzałożyciel i prezes Związku Powstańców Warszawskich.

Bohater walk z sierpnia 1944 r. 

Zmarł w Warszawie 03.08.2018 roku.

Autograf posiadam z wymiany,  a kolega otrzymał go listownie.




środa, 1 sierpnia 2018

Wojciech Serafin

Dziś kolejny wpis.

Autograf który dziś przedstawię zdobyłam bardzo dawno temu bo 19.11.2016 roku.

Posiadam również wspólne zdjęcie.

Wojciech Serafin – polski siatkarz, reprezentant kraju, grający na pozycji przyjmującego i libero, obecnie trener siatkarski.



niedziela, 29 lipca 2018

Ignacy Gogolewski

Dziś kolejny wpis.

Ignacy Gogolewski – polski aktor teatralny i filmowy, reżyser, scenarzysta.

Najbardziej znany z roli Antka Boryna z Chłopów z 1973 roku.

Posiadam wspólne zdjęcie :-)

Autograf zdobyłam osobiście 28.07.2018 r.


niedziela, 22 lipca 2018

Jan Kliment

Wreszcie znalazłam chwilę czasu by wstawić kolejny wpis :-) 

Jan Kliment – czeski tancerz reprezentujący klasę „B” w tańcach standardowych oraz najwyższą klasę taneczną „S” w tańcach latynoamerykańskich, który zdobył popularność jako tancerz w programie Taniec z gwiazdami.

Autograf zdobyłam jeśli dobrze pamiętam z wymiany.



Mateusz Janicki

Hej Ja już po wakacjach więc pora na kolejny wpis :-) Mateusz Janicki – polski aktor teatralny, telewizyjny i filmowy. Filmografia: ...